Vo Švábovciach sa zrazili tri osobné autá, hasiči mali viacero výjazdov

18.12.2010 Poprad

Prešov/Košice 18. decembra (TASR) – Hasiči na východe Slovenska mali počas dnešného dňa viacero výjazdov. Krátko pred 14. hodinou sa v katastri obce Švábovce, okres Poprad, na ceste 1/18 zrazili tri osobné autá.
Podľa dispečerky Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove Kataríny Ondrichovej sa nikomu nič vážnejšie nestalo.
Pri nehode sa ľahko zranili dvaja ľudia, cesta bola zhruba na desať minút uzavretá. Hasiči pomohli pracovníkom rýchlej zdravotnej pomoci s predlekárskou prvou pomocou a vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru.
Ešte v dopoludňajších hodinách pomáhali hasiči zo Sabinova otvárať chatu v chatárskej oblasti obce Drienica, okres Sabinov. Ondrichová informovala, že po otvorení chaty boli nájdené štyri osoby intoxikované oxidom uhoľnatým. Bližšie informácie k prípadu však nevedela uviesť, bude sa tým zaoberať polícia.
Hasiči v Košickom kraji riešili počas dňa dva požiare. Podľa operačného dôstojníka KR HaZZ v Košiciach Štefana Púzdera v skorých ranných hodinách vznikol požiar strechy rodinného domu v obci Rozhanovce, okres Košice - okolie. Hasičom sa podarilo dostať oheň pod kontrolu, vzniknutej škode však už nedokázali zabrániť. Tá bola predbežne vyčíslená na 10.000 eur. Príčiny vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania.
Ďalší požiar vznikol v obci Kluknava, okres Gelnica, kde v rodinnom dome horelo vykurovacie teleso. Oheň sa však podľa Púzdera ďalej nerozšíril, vzniknutá škoda bola minimálna.
 

Vyberte región